Sijoitusseminaari Aulangolla 2. ja 3.11.2019

Vastuullinen sijoittaminen

Teema: Omat teot ratkaisevat. Ota vastuuta tulevaisuudesta ja eettisistä päätöksistä. Voit sijoittaa samalla kertaa sekä tuottavasti että varovaisesti. Opi ammattisijoittajan koetut keinot parissa päivässä.

Kurssin tavoitteet:

Tavoitteena on oppia valitsemaan kulloinkin parhaita vastuullisen sijoittajan osakkeita, rahastoja tai  ETF-tuotteita. Vaikka sijoitustuotteiden valinta on periaatteessa melko selkeä prosessi, on siinä monia vaiheita, joiden kaikkien ymmärtäminen sekä hyödyntäminen samanaikaisesti saattaa tehdä valinnat melko vaikeiksi.

Kurssin ajankohta on 2.11 klo 11 – 15 ja 3.11.2019  klo 10 – 14 Hämeenlinnan Scandic hotelli Aulangolla, jos 15 henkilöä on ilmoittautunut 20.10.2019 mennessä?

Aluksi tutustumme vastuullisuuden erityispiirteisiin sijoittamisessa. Perehdymme globaalien osake- ja ETF-markkinoiden seurantaan ja sijoituskohteiden vertailuun. Tutustumme kurssilla ajankohtaisiin sijoituskohteisiin. Etsimme myös ”turvasatamia” sijoitussalkun vakauttamiseksi. Opiskelemme kaupankäyntiä ETF-tuotteilla ja osakkeilla ja teemme säästösuunnitelmia.

Tämän kurssin avainoivalluksia ja hyötytietoja ovat: Esittelemme hyviä työkaluja ja esimerkkejä, jotka tutustuttavat vastuullisen sijoittamisen etuihin ja ongelmiin käytännössä.

  • vastuullisuuden käsitteiden avaaminen ja merkityksen ymmärtäminen
  • osakemarkkinoiden seurannan työkalut ja niiden hyödyntäminen
  • kustannustehokkaiden pörssirahastojen (ETF) omaksuminen ja niiden hyödyntäminen
  • riskien hallinnan oppiminen painottamalla sijoitukset enemmän rahastoihin (kuten ETF-tuotteisiin) kuin ns. suoriin osakesijoituksiin
  • sijoitussuunnitelmien ja kokonaisuuksien (salkkukäsitteen) ymmärtäminen ja hyödyntäminen
  • hajautusperiaatteet
  • säästösuunnitelmien tekeminen käytännössä
  • yleensä esimerkkien avulla oppiminen

Kurssi soveltuu hyvin myös täysin vasta-alkajille. Tavoitteena on tehdä sellaisia sijoitussalkkuja, joiden riskit ovat kohtuulliset. Samalla tavoitellaan hyviä tuottoja. Eräs onnistumisen keinoista on sekä laaja-alainen hajauttaminen, että onnistunut keskittäminen avainsijoituksiin.

Kurssin hinta on 180 euroa kahdelta päivältä kurssimonisteineen.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen osoitteeseen info@siop.fi

Ilmoittaudu viimeistään 10.10.2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Vastuullinen sijoittaminen käytännön näkökulmasta

Perinteinen sijoittaja innostuu vastuullisesta sijoittamisesta sillä, se yleensä tuottaa paremmin tai ainakin yhtä hyvin kuin perinteinen sijoittaminen! Lisäksi suuret instituutiot suosivat vastuullista sijoittamista, joten ne yleensä kasvattavat rahavirtoja näihin kohteisiin.…

Lue lisää »

Sijoittajan sudenkuopat 2019

Sijoittajan suurin riski on sijoittaja itse! Nimittäin hän ei yleensä tunne riittävästi itseään, vaan odottaa malttamattomana vain sitä, mihin voisi sijoittaa rahansa mahdollisimman suurella tuotolla! Kaikkihan tietävät, että suuret tuotot…

Lue lisää »

Aloittelevan sijoittajan perusasiat

Sijoituskirjoja lukiessa saattaa saada sellaisen käsityksen, että lukemalla 4-5 kirjaa  ja pankkien sivuja selailtuaan voisi alkaa sijoittajaksi? Ehkä tavallisin houkutus tulee kuitenkin vastaan pankin tiskillä, kun pankin ihminen alkaa kertoa…

Lue lisää »

info@siop.fi
Turuntie 26-30 B 29, 13130 Hämeenlinna