Yli miljoona suomalaista on löytänyt syyn aloittaa osakesäästäminen

Sijoittajan tulos selviää aina jälkikäteen, koska tulos tehdään vasta kun sijoitus on realisoitu.  Mitä pidempään olet mukana, sen varmemmin pääset voitolle. Sijoittaja tarvitsee kärsivällisyyttä jotta aika saada tehdä työtään. Osakesijoittaja pyrkii suojautumaan inflaatiota vastaan. Suurin osa tuotoista tulee osingoista ja vaihteleva osuus osakkeiden arvon noususta. Keskimäärin tuotto-odotus on noin 4 – 6 % vuosittain, mikä vastaa yritysten arvon vuosittaista nousua tai kassavirtaa.

Alkaville sijoittajille suosittelen 10 – 15 vuoden pituista jaksoa sijoittamiseen, sillä mitä enemmän vuosia on takana sen varmemmin pääsee voitolle suhdannetilanteista riippumatta.

Internetistä löytyy erittäin hyvä opas osakesijoittamista harkitseville, nimittäin Pörssisäätiön (www.porssisaatio.fi) julkaisema Osakeopas – perustiedot osakesäästämisestä.

Kannattaa ehkä lukea lisäksi muutama kirja, kuten esimerkiksi: Kim Lindströmin ”Menesty osakesijoittajana”. Näistä kirjoista löytyy erilaisia strategioita eli selviytymistapoja. Keskeisin strategia osakkeilla on osinkojen keruu, joka samalla pitää sijoittajan pienempiriskisissä osakkeissa. Kirjoista löytyy hyviä ohjeita ja ajatuksia vastaisen varalle sekä hyviä nettiosoitteita jatkotutkimuksia varten. Vanhempaa perua ja hyvin tunnettuja ovat sijoittajaguru Seppo Saarion kirjat, kuten ”Miten sijoitan pörssiosakkeisiin”.

Kirjoja lukemalla voi päästä alkuun, mutta tietoja kannattaa ehdottomasti syventää osallistumalla koulutukseen ja hakeutumalla mukaan paikallisten osakesijoittajien ryhmään osoitteesta osakeliitto.fi.  Internetistä löytyy runsaasti asiaa koskevaa tietoa, mutta käytännön kokemusta saa vain tekemällä eli oikeasti sijoittamalla. Ei jalkapalloakaan opi pelaamaan katsomosta käsin, vaan on mentävä itse pelikentälle harjoittelemaan. Sama pätee myös sijoittamiseen.

Googlettamalla löytyy tietoa parhaimmin. Hakusanoja ovat esimerkiksi: sijoittajakoulutus, sijoitusneuvonta, sijoituskurssi. Kyseessä on melko vaativa harrastus. Suosittelen vasta-alkajille alan kurssin käymistä joko netissä tai jossain ryhmässä.

Varsinainen tekeminen alkaa siten, että avaa arvo-osuustilin joko nykyisessä pankissasi tai sitten näkee vaivaa ottamalla selvää kilpailevista vaihtoehdoista. On olemassa sijoittamiseen erikoistuneita ”nettipankkeja”, joiden palvelut korkeatasoisia. Googlettamalla löytyy vaihtoehtoja ja eri palveluiden vertailuja. Edullinen hinta on keskeinen valintakriteeri, mutta lisäksi pitäisi osakesalkun säilytyskulujen olla mieluiten nolla kuin enemmän!

Kannattaa myös pohtia ”pelikaverin” etsimistä. Suosittelen myös vasta-alkajille tukeutumista ammattilaisen apuun. Sellaisen voi löytää netistä esimerkiksi sanoilla sijoitusneuvonta tai sijoitusneuvoja. Ammattilaisen kanssa alku on turvallisempaa ja kuka tahansa voi näin välttyä pahimmilta virheiltä ja karikoilta.

Sijoitusten alkamiselle on sopiva aika nyt eli aina, kun ilmoittaudut esimerkiksi Suomen Sijoittajaopastuksen järjestämälle säästäjä-sijoittajan peruskurssille viikonloppuisin eri oppilaitoksissa tai kotona netin ääressä yksilölliselle peruskurssillemme. Lähetä sähköpostia, niin saat tiedot tulossa olevista kursseistamme: info(at)siop.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Osakemarkkinakatsaus sijoittajan työkaluna

Laadimme asiakkaille kerran kuussa markkinakatsauksen,  jonka avulla on tarkoitus pitää sijoittajat ajan tasalla uusimmasta tilanteessa osakemarkkinoilla sekä arvioida lähiajan näkymiä globaalin sijoittajan silmin.   Lähtökohtana ovat viimeiset uutiset ja niiden…

Lue lisää »

Koulutuskalenteri kevät 2019

Hämeen kesäyliopisto jatkokurssi 3.2. Hämeenlinna Pohjois-Savon osakesäästäjät 9.2. Kuopio Pohjois-Savon osakesäästäjät 10.2. Kuopio Kokkolan kesäyliopisto peruskurssi 16.2. Kokkola Kokkolan kesäyliopisto peruskurssi 17.2. Kokkola SIOP Aulanko Scandic kutsuseminaari 9.3. Hämeenlinna SIOP…

Lue lisää »

Suomen Sijoittajaopastus Oy on erittäin kokenut sijoittajien kouluttaja

Olemme kouluttaneet 17 vuoden aikana yli 1000 henkilöä alusta pitäen perehtymään sijoittamisen perusasioihin. Olennaisen osaaminen on kertynyt globaalien ammattisijoittajien työssä. Henkilöstömme peruskoulutuksena ovat alan APV-2 tutkinnot. Olemme keskittyneet pitämään sijoituskursseja…

Lue lisää »

info@siop.fi
Turuntie 26-30 B 29, 13130 Hämeenlinna